lauantai 18. kesäkuuta 2011

Punaviinivoi


Näin kesäisin uskollisesta Weberin (parveke)grillistäni on tullut tärkein ruuanlaittovälineeni. Viimeisen kuukauden ajan olen tehnyt lähes kaikkea grillissä, parsaa, lihaa, kalaa, kasviksia. Tänään grillaan tacoihin lihaa, huomenna grillaan kotimaisesta villilohesta lohimedaljonkeja. Mietin persikoiden grillaamista myös jälkiruuaksi, mutta ne eivät olleet vielä riittävän pehmeitä. Ja miksikäs grilliä ei käyttäisi, sillä saa kaikesta hyvää.

Grillikauden kunniaksi päätinkin laittaa tähän omasta mielestäni parhaan maustevoin reseptin, jonka plokkasin vuonna 2008 Glorian Ruuan ja Viinin numerosta 1/2008. Tämä sopii aivan mahtavasti grillatulle naudan lihalle. Kokeilin kerran tätä myös marinoidun possun kanssa, ja sen kanssa tämä ei ihan niin hyvin sopinut.

Nyt söin tätä grillilihojen kiistattoman kuninkaan, entrecoten, ja salaatin kanssa.

Punaviinivoi (10 annosta)

2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
1/2 dl balsamiviinietikkaa
2 dl punaviiniä
1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
tuoretta timjamia
150 g voita
suolaa

Valmista aromivoi hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä.

Laita silputut sipulit, viinietikka, punaviini ja appelsiininkuoriraaste pieneen kattilaan. Keitä kunnes kaikki neste on haihtunut. Jäähdytä.

Sekoita jäähtynyt sipuli-punaviiniseos ja hienonnettu timjami pehmeän voin sekaan. Mausta suolalla. Levitä massa voipaperille ja muotoile rullaksi. Jätä voipaperi voirullan kääreeksi ja jäähdytä. Viipaloi voirulla napeiksi paistettujen pihvien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti