maanantai 28. toukokuuta 2012

Mausteiset fetaporkkanat


Viime sunnuntaina tuli melkoiset Suomi flashbackit. Ulkona oli kylmää ja pimeää, ja minä kokkailin hiki hatussa ja lääkitsin sunnuntaiahdistusta punaviinillä. On täällä vieläkin lämpimämpää kuin Helsingissä, mutta ilmapiiri on melko syksyinen. Hyde parkin vaahterapuista ovat lehdet tippuneet ja ihmiset pukeutuvat tummanpuhuvasti.

Syksyssä kuitenkin parasta on syysruoka. Siinä missä toisella puolen maapalloa intoillaan nyt parsan ja korvasienten parissa, on täällä omenat, juurekset ja lihapadat omimmillaan. Nyt sunnuntaina halusin syödä lammasta, joten hain Crown Streetin Hudson Meatsistä pari kappaletta lampaan ulkofileitä. Näiden pariksi tein punaviinikastikkeen ja mausteisia miniporkkanoita fetajuuston kera.


Lampaan fileessä ja punaviinikastikkeessa ei mitään niin erikoista ole (taino siis ne olivat helvetin hyviä lähilampaan fileitä, jotka lähestyivät kypsyysasteessaan täydellisyyttä), mutta nuo porkkanat olivat tyylikäs ja hyvänmakuinen lisuke. Makeiden porkkanoiden, fetajuuston ja juustokuminan liitto on mahtava.

Muistakaa nämä ensi syksynä. Tai miksei kesälläkin. Silloinhan Suomessa porkkanat ovat parhaimmillaan.


Mausteiset fetaporkkanat


20 miniporkkanaa
50 grammaa fetajuustoa
persiljasilppua
1/2 tl chilihiutaleita
1 tl juustokuminaa
suolaa
voita
öljyä
voita

Kuori porkkanat ja leikkaa niiden varret suurimaksi osaksi pois. Kuumenna kattilassa vettä ja mausta se suolalla. Keitä porkkanoita viiden minuutin ajan, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet mutta yhä napakoita. Valuta porkkanat lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.

Jauha chilihiutaleet ja juustokumina morttelissa. Kuumenna paistinpannulla loraus oliiviöljyä ja nokare voita. Lisää mausteet ja kuulota niitä hetken aikaa keskilämmöllä. Lisää porkkanat ja paista niitä pari minuuttia. Nosta lautasille, murenna päälle fetajuustoa ja ripottele lopuksi päälle hiukan persiljasilppua.

2 kommenttia:

  1. Lueskelin viimeisintä Donna Hayta, jossa hehkutettiin syysruokia. Aika absurdilta se kyllä kieltämättä tuntuu juuri nyt. :)

    Tulis nyt niitä porkkanoita tännekin. Tai onhan tuolla jo kaikenlaista "ensisatoa" kaupoissakin. Mutta hintalaput vaan aiheuttaa väristyksiä.

    Tykkään lampaan ulkkarista itse muuten melkein enemmän kuin sisukasta. Nuo sun porkkanat on kyllä stylet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä vilkaista tuota Donna Hayta. En ole hirveästi vielä seurannut Australian ruokalehtiskeneä. Saisi vielä enemmän näistä kausista irti.

      Mäkin pidän ulkofileestä enemmän. Sisäfileet on lähes mahdoton valmistaa niin, että ne saa pinnalta riittävän tummiksi muttei kuitenkaan läpikypsiksi. Ne on vähän sellasia rimpuloita.

      Poista