sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Pastaa ja mereneläviä paperikäärössä


Näitä paperikääröreseptejä on aina välillä tullut vastaan eri lehdissä ja keittokirjoissa. Tätä ennen en ole vaan koskaan innostunut niistä. Täällä Sydneyssä kaikenlaiset merenelävät ovat olleet tapetilla saatavuuden ja huikean laatunsa vuoksi niin arvelin tällaisen merellisen paketin olevan hieno tapa hyödyntää niitä. Siinä eri merenelävät saavat muhia uunissa ja jakaa upeasti makua ympärilleen. Kaiken lisäksi paperikäärö on myös tyylikäs tapa tarjoilla ruoka. Jokainen saa ikioman pussin täynnä herkkuja.

Tämä resepti on yhdistelmä muutamia netistä löytyneitä, joista muodostin niistä itseäni miellyttävän kokonaisuuden. Merenelävinä käytin rapuja, simpukoita ja mustekaloja. Voisin kuvitella, että mitkä tahansa äyriäiset ja nilviäiset toimivat hyvin. Miksei myös kalakin, kunhan vaan se on riittävän kiinteälihaista ettei mene täysin mössöksi pussissa.


Pastaa ja mereneläviä paperikäärössä


400 grammaa spagettia tai linguinea

24 sinisimpukkaa (kannattaa hankkia noin 1/3 enempi, sillä osa on aina kuolleita)
24 kuorittua jättikatkaravun pyrstöä
16 mustekalarengasta

1 salottisipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
3 dl valkoviiniä

250 grammaa kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 sitruuna lohkoina
2 rkl kapriksia
kuivattuja chilihiutaleita
kourallinen persiljasilppua

oliiviöljyä
voita
suolaa
pippuria

Laita uuni kuumenemaan 180 C asteeseen.

Raaputa sinisimpukoista parrat ja muut jäänteet irti. Poista kaikki simpukat, jotka ovat rikki ja jotka eivät ole täysin kiinni tai sulkeudu kopauttaessa.

Kiehauta runsas kattilallinen vettä ja lisää siihen suolaa. Veden pitäisi olla yhtä suolaista kuin meriveden. Keitä pasta erittäin al denteksi. Noin 2-3 minuuttia vähemmän, kuin mitä ohje sanoo. Valuta pasta lävikössä.

Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja paista rapujen pyrstöt ja mustekalarenkaat kunnes ne kypsyvät ja ottavat pintaan hiukan väriä. Nosta rapujen pyrstöt ja mustekalarenkaat sivuun.

Kuumenna erillisessä kannellisessa kattilassa oliiviöljyä ja kuulota sipulia ja valkosipulia pannulla kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kattilaan valkoviini ja kuumenna, kunnes se kiehuu. Kaada simpukat kattilaan ja laita kattilan kansi päälle. Höyrytä simpukoita kattilassa kolmen minuutin ajan, kunnes ne ovat avautuneet. Voit ravistaa kattilaa välillä. Siirrä kattilaan sivuun.

Leikkaa leivinpaperista neljä neliötä. Nosta leivinpaperit neljän pastalautasen päälle ja jaa pasta niiden päälle. Jaa pastan päälle ensiksi kirsikkatomaatit, sitruunalohkot, kaprikset, ravut ja mustekalan pyrstöt. Lisää päälle persiljasilppua ja ripaus chilihiutaleita. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta simpukat pastan päälle ja kaada päälle simpukoiden keitinneste. Lopuksi kaada pastan päälle loraus oliiviöljä ja lisää pari pientä nokaretta voita.

Muodosta paperista pussi ja sulje se narulla. Nosta pussit leivinpellille ja kypsennä 15 minuuttia.

Ota pussit uunista pois ja nosta takaisin pastalautasille. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti